Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران،  باسترماپلو یکی از غذا‌های آذری است که در اردبیل، زنجان و ترکیه پخته می‌شود و حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، K، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، روی (زینک)، فیبر، اسیدفولیک، امگا ۳، پلی فنول، سلنیوم، زاگزانتین، قند ساکاروز، گلوکز و فراکتوز، نشاسته، گوگرد، سولفور و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. است.

برای بررسی خواص باسترماپلو و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص باسترماپلو

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران،  درباره مهم‌ترین خواص باسترماپلو گفت: این غذا به علت داشتن پروتئین بالا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود؛ لذا برای ورزشکاران و مخصوصا بدن‌سازان، کودکان در حال رشد و افرادی که فعالیت فیزیکی سخت انجام می‌دهند، بسیار مفید است.

وی افزود: باسترماپلو به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی می‌شود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.

عظمایی بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می‌کند؛ لذا برای سالمندان بسیار مفید است.

بیشتر بخوانید: درمان رماتیسم با یک غذای محلی/ با مصرف باسترمه حافظه خود را تقویت کنید

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: باسترماپلو دارای انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید است و باعث تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و رشد مو می‌شود؛ همچنین از پیری زودرس جلوگیری می‌کند.

عظمایی بیان کرد: فیبر موجود در این غذا موجب بهبود عملکرد روده، دستگاه گوارش و هضم آسان غذا می‌شود؛ لذا برای افراد مبتلا به یبوست بسیار مفید و اثربخش است.

وی گفت: باسترماپلو به علت داشتن ویتامین‌های A، E و C خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و از آن در برابر انواع بیماری‌ها، مخصوصا سرطان‌ها محافظت می‌کند.

بیشتر بخوانید: رفع حالت تهوع با «کوفته آب سماق»/ با این غذای محلی از پیری زودرس در امان بمانید

این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: از دیگر خواص باسترماپلو می‌توان به  تقویت بینایی و تقویت سیستم قلبی عروقی اشاره کرد.

مواد لازم باسترماپلو

-برنج ۴ پیمانه
-گوشت ران مرغ ۵-۴ عدد
-کره ۱۲۰ گرم
-روغن کنجد به مقدار لازم
-نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به مقدار لازم
-سیب‌زمینی ۳-۲ عدد
-پیاز متوسط یک عدد
-لیموترش تازه یک عدد
-سبوس برنج نصف قاشق غذاخوری
-زیره و شوید به مقدار لازم
-زرشک برای تزئین به مقدار لازم

طرز تهیه باسترماپلو

-برای تهیه این غذا ابتدا برنج را می‌شوییم و با کمی آب و نمک خیس می‌کنیم.
-پیاز را خرد کرده و زردچوبه و آب لیموترش تازه را به آن اضافه می‌کنیم.
-ران مرغ را در این مخلوط قرار می‌دهیم و هم می‌زنیم تا مزه‌دار شود.
-برنج را در آب می‌جوشانیم و هنگامی که نیم‌پز شد آن را آبکش می‌کنیم.
-سبوس را به برنج اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم.
-ران مرغ را در روغن تفت می‌دهیم و کمی سرخ می‌کنیم.
-سپس آن را با مقداری آب کاملا می‌پزیم.
-درون یک قابلمه مقداری روغن می‌ریزیم و سیب‌زمینی حلقه شده را ته آن می‌چینیم.
-سپس مقداری برنج آبکش را روی سیب‌زمینی می‌ریزیم.
-ران مرغ پخته شده را روی برنج می‌چینیم و مجدد روی آن برنج می‌ریزیم.
-اجازه می‌دهیم غذا در حرارت ملایم بپزد و جابیفتد.
-پس از آماده شدن غذا را درون دیس می‌کشیم و با زرشک و زعفران تزئین می‌کنیم.
نکته: بهتر است مقداری پودر زیره و شوید همراه غذا مصرف شود تا طبع سرد برنج و مرغ را بگیرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت تغذیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۶۴۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا هر کسی می‌تواند نمک کم سدیم بخورد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، نمک خوراکی، یک ماده شیمیایی متبلور، شورمزه و بدون بو است که اغلب از کلرید سدیم تشکیل شده است؛ سدیم موجود در نمک، به عنوان کاتیون اصلی خارج سلولی، نقشی اساسی در حفظ تعادل اسید و باز، تنظیم حجم پلاسما، انتقال پیام های عصبی و کارکرد مناسب عصبی عضلانی بدن دارد.

بیشتر بخوانید: مصرف زیاد نمک ۴ عارضه خطرناک دارد

کل نمک مصرفی روزانه افراد (شامل نمک آشکار و پنهان) می بایست کمتر از پنج گرم باشد و به دلیل فقر شدید ید در آب و خاک کشور ما و همچنین وجود ناخالصی های فراوان، از جمله فلزات سنگین در منابع نمک، همان میزان اندک مصرفی روزانه نیز باید از نوع یددار و تصفیه شده باشد؛ اما میزان مصرف نمک در کشور ما ۲ تا ۳ برابر مقدار مجاز برآورد شده است.

بر اساس نتایج تحقیقات و بررسی های علمی انجام شده، دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات زیانبار دیگری نظیر افزایش احتمال بروز سکته قلبی، سرطان معده و آسم را نیز به همراه دارد؛ همچنین مصرف زیاد نمک سبب جدا شدن کلسیم از استخوان ها و دفع آن از ادرار می شود و از همین رو زمینه ساز بروز پوکی استخوان می شود؛ بنابراین برای کاهش خطر پوکی استخوان، مصرف نمک باید کاهش یابد.

در حال حاضر برخی از تولیدکنندگان، اقدام به تهیه نمک های کم سدیم کرده اند که در آنها، بخشی از کلرید سدیم با کلرید پتاسیم جایگزین شده است؛ اگر چه اینگونه نمک ها برای برخی افراد و بیماران از جمله مبتلایان به فشار خون بالا مناسب است، اما هرگز نمی توان مصرف آنها را برای عموم جامعه توصیه کرد، چرا که استفاده از این نوع نمک برای برخی بیماران، از جمله مبتلایان به بیماری مزمن کلیه که رژیم غذایی آنها باید محدود از پتاسیم باشد، بسیار زیانبار است.

همچنین باید به این نکته توجه کرد، که تنظیم تعادل پتاسیم یکی از وظایف اصلی کلیه است و در بیماران کلیوی، امکان دفع پتاسیم اضافی خون به طور کامل فراهم نیست، بنابراین مصرف منابع پتاسیم از جمله نمک های حاوی کلرید پتاسیم، برای این بیماران مناسب نیست.

توصیه می شود برای جلوگیری از خطرات احتمالی مصرف نمک های پتاسیم، مصرف آن تحت نظر پزشک و تهیه آن از طریق داروخانه ها انجام شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229138 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • پوکی استخوان چیست؟ + فیلم
  • مانور پیشگیری از آبگرفتگی احتمالی و کمک به دفع آب‌های سطحی در معابر و خیابان‌های اهواز
  • (ویدیو) غذای خیابانی در پاکستان؛ پخت و سرو ۵۰۰ کیلو آب نخود با مرغ و تخم مرغ
  • آیا هر کسی می‌تواند نمک کم سدیم بخورد؟
  • با این ویتامین از پوکی استخوان در امان بمانید
  • ضرورت تقویت زیرساخت های سلامت در کشور
  • ۹ میوه مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت
  • آغاز برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی
  • روش‌های پیشگیری و قطع ریزش موی سر، ابرو و مژه